Τετάρτη, 3 Σεπτεμβρίου 2014

5ος Διαγωνισμός Ποίησης και Φωτογραφίας απο τον δήμο Κορδελιού


Ο δήμος Κορδελιού διοργανώνει τον 5ο διαγωνισμό Ποίησης και Φωτογραφίας με θέμα "Όμορφη που είναι η ζωή" και καλεί όσους νέους  δημιουργούς ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος, καταθέτοντας τις σκέψεις τους μέσω ποιημάτων ή μέσω του φωτογραφικού τους φακού.
«Ο Διαγωνισμός Ποίησης και Φωτογραφίας είναι ένας πολυετής πετυχημένος θεσμός που με αφετηρία το Δήμο Κορδελιού Ευόσμου γίνεται «τόπος» συνάντησης των σύγχρονων δημιουργών που μέσα από την ποίηση και τη φωτογραφία ξεδιπλώνουν το ταλέντο και τη δημιουργικότητά τους. Εύχομαι και η φετινή διοργάνωση να αγκαλιάσει και να αναδείξει τους δημιουργούς  του σήμερα, τους καλλιτέχνες που ζουν, εμπνέονται  και δημιουργούν γύρω μας» τόνισε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Ξανθούλα Τσαρτσάλη.
«Στόχος του διαγωνισμού είναι να γίνει το εφαλτήριο για την προβολή της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας στην εποχή της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης και να τροφοδοτήσει την ελπίδα μέσα από την τέχνη, η οποία μπορεί να αποκαλύψει το δρόμο και να εμπνεύσει το θάρρος, να δώσει προοπτική και αισιοδοξία, με  τη δύναμη της δημιουργικότητας και της φαντασίας» δήλωσε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κ. Στάθης Λαφαζανίδης.   
Οι συμμετοχές στο διαγωνισμό ποίησης και φωτογραφίας θα γίνονται δεκτές μέχρι τις 15 Οκτωβρίου 2014.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο: 2310759766 και 6937304340 (υπεύθυνη κ. Ρίτσα Γεωργιάδου).

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΟΙΗΣΗΣ
  1. Κάθε συμμετέχων λαμβάνει μέρος με 3 - 5 ποιήματα δακτυλογραφημένα σε  6αντίτυπα. Τα ποιήματα θα πρέπει επίσης να κατατεθούν και σε ψηφιακή μορφή (αρχείο word αποθηκευμένο σε CD) Προσοχή: Κάθε ποίημα θα πρέπει υποχρεωτικά να φέρει την υπογραφή του δημιουργού του.
  2. Οι συμμετέχοντες μπορούν να ταχυδρομήσουν τα έργα τους με συστημένη επιστολή ως τις 15 Οκτωβρίου 2014 μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό σε φάκελο Α4, στη διεύθυνση: Μ. Αλεξάνδρου 57.Τ.Κ. 56224  Εύοσμος Θεσσαλονίκη, με την ένδειξη «Για το διαγωνισμό Ποίησης».
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
  1. Κάθε συμμετέχων λαμβάνει μέρος με 3-6 φωτογραφίες. Οι φωτογραφίες (έγχρωμες ή ασπρόμαυρες) πρέπει να είναι εκτυπωμένες σε φωτογραφικό χαρτί διαστάσεων 0,20Χ0,30 ή 0,20Χ0,20.Επίσης θα πρέπει να κατατεθούν και σε ψηφιακή μορφή.(μορφή αρχείου JPG διαστάσεις 1024Χ768 pixels).
  2. Οι συμμετέχοντες μπορούν να ταχυδρομήσουν τα έργα τους με συστημένη επιστολή ως τις 15 Οκτωβρίου 2014 μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό σε φάκελο Α4 στην διεύθυνση : Μ. Αλεξάνδρου 57.Τ.Κ. 56224  Εύοσμος Θεσσαλονίκη, με την ένδειξη «Για το διαγωνισμό φωτογραφίας».
Όλες οι συμμετοχές θα αξιολογηθούν από πενταμελή κριτική επιτροπή που θα συσταθεί τόσο για το διαγωνισμό της Ποίησης όσο και της Φωτογραφίας. Η τελετή απονομής των βραβείων του διαγωνισμού θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο εκδήλωσης, η ημερομηνία της οποίας θα ανακοινωθεί από την οργανωτική επιτροπή.
Μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού θα εκδοθεί ανθολόγιο με τα ποιήματα και τις φωτογραφίες των διακριθέντων.
Βασικές Πληροφορίες
Πότε: 15 Οκτώβριος, 2014 - 23:59
Που: Μ. Αλεξάνδρου 57.Τ.Κ. 56224, Εύοσμος Θεσσαλονίκη
Διοργάνωση: Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου
Επικοινωνία
Tηλέφωνο: 2310759766, 6937304340 (υπεύθυνη κ. Ρίτσα Γεωργιάδου)
Κόστος: Δωρεάν συμμετοχή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου