Παρασκευή, 22 Αυγούστου 2014

Κάθε αρχή και δύσκολη.

Δεν έχω σκοπό να σας κουράσω με μία τεράστια εισαγωγή. Ας αφήσουμε τα άχρηστα για τον επίλογο και ας μπούμε κατευθείαν στο ψητό.

Ο σκοπός του blog έστω περιληπτικά βρίσκεται με μεγάλα λευκά γράμματα στην επικεφαλίδα του ιστολογίου. Τις επόμενες μέρες σκοπεύω να αναρτήσω στην καινούργια μου σελίδα μια σειρά "μαθημάτων", για νέους φωτογράφους κυρίως ερασιτέχνες, που σκοπεύουν να μάθουν κάποια βασικά γύρω από την φωτογραφία και δεν έχουν τον χρόνο ή την οικονομική δυνατότητα να παρακολουθήσουν κάποια μαθήματα. Η δομή των αναρτήσεων θα είναι τέτοια που θα υπάρχει μια φυσική συνέχεια - εξέλιξη, έτσι ώστε να μπορεί ακόμα και ο πιο αρχάριος να τα παρακολουθήσει, ανεξαρτήτως εξοπλισμού ή προηγούμενης εμπειρίας. Βήμα βήμα θα προχωρήσουμε μαζί στα δύσκολα τα οποία πλέον θα φαντάζουν εύκολα. Το κάθε μάθημα θα περιλαμβάνει φωτογραφίες, σχήματα, σχέδια και οπτικοακουστικό υλικό, ανάλογα φυσικά με τις ανάγκες που παρουσιάζονται. Θα προσπαθήσω να είμαι όσο πιο αναλυτικός μπορώ και φυσικά θα δέχομαι ερωτήσεις απο εσάς  στην προσωπική μου σελίδα στο facebook ή στο email μου. 

Προκαταβολικά σας παραθέτω ένα υπέροχο βιβλίο απο τον Τάσο Σχιζά "Η τέχνη της αναλογικής και ψηφιακής φωτογραφίας" το οποίο είναι δωρεάν στην ηλεκτρονική του μορφή και πραγματικά περιέχει όλα όσα χρειάζονται για κάποιον να ξεκινήσει. Μιας και το κόστος του είναι μικρό προσωπικά θα το αγόραζα. 

Πρίν τον άχρηστο επίλογο θα σας πω οτι για να παρακολουθήσετε το ιστολόγιο δεν χρειάζεστε κάποια ακριβή μηχανή ή εξοπλισμό. Το κινητό σας τηλέφωνο είναι υπέρ αρκετό για αρχή ή ακόμα μία μηχανή των 30 ευρώ θα σας καλύψει για μεγάλο χρονικό διάστημα εφόσον είστε αρχάριος.
Ξέρω ακούγεται περίεργο, όμως η φωτογραφική μηχανή δεν κάνει τον φωτογράφο. Απλά είναι εκεί για να τον διευκολύνει και αυτό φαίνεται καθαρά σε αυτήν την υπέροχη φωτογραφία
του Ralph Krawczyk Jr που για την κατσίκα του χρησιμοποίησε απλά μία πλαστική μηχανή της πλάκας.

 Για τον επίλογο κράτησα το βαρετό μέρος που θα πρέπει να πω λίγα πράγματα για εμένα. Δεν είμαι επαγγελματίας φωτογράφος και δεν έχω βγάλει καμία σχολή. Μάλιστα θεωρώ τον εαυτό μου ακόμα αρχάριο άσχετα με την ενθάρρυνση που παίρνω απο τους γύρω μου. Φωτογραφία έμαθα απο το ίντερνετ, διαβάζοντας και βλέποντας βίντεο στο youtube και συνολικά ασχολούμαι τρία χρόνια με μεγάλα διαλείμματα . Οι πιο advanced στον χώρο της φωτογραφίας θα με βρουν "λίγο" τόσο σε τεχνικό επίπεδο όσο και σε καλλιτεχνικό. Για το τελευταίο κρατάω μία μικρή επιφύλαξη μιας και η κριτική στην καλλιτεχνική φωτογραφία είναι υποκειμενική φυσικά και το οτι δεν ασκώ την φωτογραφία σαν επάγγελμα δεν με κάνει λιγότερο ή περισσότερο "καλλιτέχνη" απο τον οποιοδήποτε επαγγελματία ή ερασιτέχνη φωτογράφο. Το οτι παίρνω το θάρρος να φτιάξω ένα τέτοιο blog και να μοιραστώ τις γνώσεις μου μαζί σας, είναι καθαρά γιατί είμαι σίγουρος οτι είναι υπέρ-αρκετές για να θέσουν τις βάσεις σε κάποιον, που θέλει να ξεκινήσει να φωτογραφίζει σωστά χωρίς να έχει προηγούμενη εμπειρία.

Σύντομα μαζί σας,

Αρβανίτης Κωνσταντίνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου